Grijanje i izolacija

parallax background

Posebnost ELIAS grijanja je jaki izolacijski učinak. Kroz posebni prijenos topline vanjski zidovi i stropovi postaju spremnici topline. Time nastaje “prirodna izolacija”, topli zid koji sprječava da toplina pobjegne iz prostorije.

Prednost koja proizlazi iz toga je da nema više vlažnih zidova. Ovime usput rješavamo eventualni nastanak plijesni i sve probleme koji nastaju s tom neugodnom i po zdravlje opasnom pojavom.


ELIAS infracrveno grijanje = grijanje i izolacija u jednom

Kada vaši zidovi postanu suhi, biti ćete iznenađeni koliko energije i novaca možete uštedjeti s ELIAS infracrvenim grijanjem.

Gljivice plijesni trebaju vlažnu i toplu klimu kako bi mogle rasti, upravo ono što se javlja kod većine konvekcijskih (zračnih) sustava grijanja te kod zidova koji više ne mogu disati.
Bilo koja uobičajna sredstva za borbu protiv plijesni su ili kemijskog porijekla, koja su štetna za zdravlje, ili su to biološka sredstva čija je učinkovitost ograničena.

Svim fungicidima je zajedničko da ne mogu osigurati dugotrajnu zaštitu od ponovne pojave plijesni. Jedino održivo rješenje za problem plijesni je eliminirati uvjete u kojima se klima prostorije i zidova stalno mijenja. Topli i suhi zidovi eliminiraju uvjete za nastanak plijesni. Da bi dobili tople i suhe zidove potrebno je dugotrajno izlaganje toplinskom isijavanju.

Konvekcijski (zračni) i niskotemperaturni grijači sustavi to ne mogu osigurati. ELIAS infracrveno grijanje dugoročno suši zidove i eliminira toksične i oku nevidljive stanovnike. Trajno instalirani ELIAS grijači paneli osiguravaju suhe zidove i zdravu klimu u prostoriji u kojoj plijesan nema više nikakve šanse.